A orkest

Het A-orkest van "De Harmonie" staat onder leiding van Jan Wijenberg en staat al jaren garant voor leuke optredens en mooie concerten. Het orkest komt uit in de derde divisie. In 2017 heeft "De Harmonie" weer een eerste prijs behaald op het muziekfestival op Schiermonnikoog. Het orkest geeft jaarlijks een "Galaconcert" met bekende Nederlandse zangers als artiest in een prachtige zaal gevuld met 500 man publiek. Het is een feest om in het A-orkest te spelen en om je muzikale ambities waar te maken.

Dirigent

Jan Wijenberg is sinds januari 2008 dirigent van het A orkest. Jan is geboren op 25 november 1966 te Maastricht. Hij studeerde aan het Maastrichts en Amsterdams Sweelinck conservatorium directie bij Jo Conjaert, klarinet bij Piet Honingh en basklarinet bij Harry Sparnaay. In 1989 begon hij als klarinettist bij de Marinierskapel om later over te stappen als basklarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Na de fusie in 2005 werd hij basklarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso te Assen. Verder heeft hij gespeeld in de musical The Phantom of the Opera te Scheveningen en heeft hij het genoegen gehad om bij diverse orkesten te mogen remplaceren o.a het Koninklijk Concertgebouworkest, Residentieorkest, Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdams Filharmonisch.

Daarnaast heeft o.a bij de Koninklijke Luchtmachtkapel en het Asko-ensemble gespeeld. Als dirigent is hij werkzaam geweest bij Harmonie Constantia te Ulvenhout, Leidse Harmoniekapel en Harmonie Crescendo te Noordwijk. Jan Wijenberg is tevens dirigent van  Wilhelmina Hoogeveen, Patrimonium Groningen en Erica Zuidlaren.

Repetities

Het A-orkest repeteert elke woensdag van 19.15 uur tot 21.30 uur in het Linde College in Wolvega. Om 20.30 uur is er een pauze. Na de repetitie wordt er snel opgeruimd en is er iets te drinken tegen kostprijs. In de gezellige derde helft ontstaan vaak de leukste plannen bij gesprekken met leden, dirigent en bestuur.