Rabo Clubsupport 2020

RaboClubsupport2020

 

 

Helaas geen repetities, geen optredens en geen applaus voor onze orkesten in deze periode. Maar namens onze vereniging wel een enorm applaus voor de Rabobank en haar leden die op "de Harmonie" hebben gestemd. We ontvangen een RaboClubsupport cheque van €1624! Bedankt!

De Harmonie tijdens de coronaperiode

 

 

Harmonie in coronatijd

Ondertussen bevindt de wereld zich al weer enige tijd in de corona crisis. Mede daardoor mocht "de Harmonie" natuurlijk niet samenkomen, maar dat weerhield de leden er zeker niet van om op andere wijze dan normaal toch het contact met elkaar te behouden. Dit gebeurde door middel van online bijeenkomsten, waarbij een groot deel van de vereniging, zowel jong als oud, aanwezig was. In deze online "repetities" werd er nieuwe muziek besproken, was er ruimte voor vraag en antwoord en werd ook zeker het plezier niet overgeslagen. De ene keer een "Kahoot" quiz, de andere keer een bingo, alles was mogelijk. Langzamerhand worden steeds meer dingen normaal en "de Harmonie" heeft al weer deels mogen repeteren, daar zijn wij natuurlijk erg blij mee want niets is mooier dan samen muziek maken. 

 

 

 

Snertconcert wederom heerlijk succes

 

 

Snertconcert 2020

Na het succes van vorig jaar vond er op 25 januari 2020 in het Linde College te Wolvega wederom een 'Snertconcert' plaats. De gehele muziekvereniging was vertegenwoordigd. Het A-orkest stond onder leiding van Jan Wijenberg, het B-orkest en Slagwerkensemble "Marim Battuta" stonden onder leiding van Cees Leerling. Het L-orkest stond onder leiding van Marja Kremer, voor wie het tevens haar laatste optreden als dirigent van het L-orkest was. Voor en in de pauze trad het dweilorkest van de vereniging, de "Lendebloazers", op. Tijdens de pauze was er tijd voor een heerlijke kop snert en andere lekkernijen waar dan ook zeker van genoten is. Al met al een geslaagde en lekkere avond voor zowel muzikanten als publiek.

 

 

Concert in Lindestede wederom geslaagd

Lindestede 2019

Woensdag 3 juli hebben het leerlingen orkest o.l.v. Marja Kremer en het A-orkest o.l.v. Jan Wijenberg een concert gegeven in Lindestede te Wolvega. Dit concert is onderhand vaste prik geworden en het blijft fantastisch om te zien hoe zowel toeschouwers als de muzikanten genieten van de muziek.

Geslaagd dubbelconcert "de Harmonie" en "Tumulte"

Harmonie en Tumulte 2019

Zondagmiddag 14 april vond er in het Linde College te Wolvega een zonnig en geslaagd dubbelconcert plaats. Er werden door zowel "Tumulte" als "de Harmonie" stukken ten gehore gebracht en er werd natuurlijk ook samen opgetreden. Het was een leuk concert wat bij de vele bezoekers zeer in de smaak viel. "Tumulte" stond onder leiding van Amber Dragtsma en "de Harmonie" onder leiding van Jan Wijenberg.

Harmonie speelt in Lindestede

lindestede2018

Woensdagavond 4 juli hebben het B orkest o.l.v. Hildo Flierman en het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg een gezellig concert gegeven bij Lindestede. Omdat er dit jaar nogal wat geslaagden waren die hun diploma in ontvangst namen, was er een aangepast programma. Het is mooi om te zien dat er slechts twee leden vertrekken omdat zij een studie in het Zuiden/Westen gaan vervolgen. De andere geslaagden blijven bij de vereniging. Onze vereniging heeft niet alleen een sterke band met de oudere leden maar zeker ook met de jongeren. Daar zijn we met recht trots op. 

Concert 2017 met Thomas Berge een groot feest

Samen met de Stichting Bijzondere Concerten De Stellingwerven organiseerde "De Harmonie" o.l.v. Jan Wijenberg afgelopen vrijdagavond het jaarlijks galaconcert 'Concert in Harmony'. Door omstandigheden moest het concert plaatsvinden in een grote tent. Bijna 500 bezoekers genoten van een fantastisch programma.. De presentatie werd deze avond verzorgd door Grietina Bouma

Thomas Berge en Harmonie Wolvega

Kon ik nog maar even bij je zijn

meer  video's en foto's>>>>

 

Jeugdag 2017 weer een daverend succes


De Harmonie organiseerde afgelopen zaterdag in het Linde College in Wolvega har 27ste jeugddag. 's Middags waren er diverse repetities en spelletjes.
Na een heerlijke frietmaaltijd waren er 's avonds optredens voor de ouders, familie en kennissen.
Het begon met een optreden van het startorkest onder leiding van Marja Kremer, het tweede orkest van De Harmonie waarin ook de proeflesleerlingen en de leerlingen van vorig jaar meespeelden.
Verder was er een optreden van het Drum Case Ensemble, slagwerksnuffelaars, en de slagwerkgroep Marin Battuta onder leiding van Cees Leerling.

(Foto: Lenus van der Broek en Roosmarijn Jongstra)

Krokus concert

DSC 6128

Wolvega - Muziekvereniging De Harmonie en Interkerkelijke zanggroep Our Choice uit Wolvega gaven zaterdagavond 4 maart een concert in het Linde College in Wolvega.

Harmonie begeleidt Volkskerstzang

Kerstvolkszangdienst

Zondag 22 december 2019 heeft "de Harmonie" o.l.v. Jan Wijenberg de 54e Volkskerstzang begeleid in de Sint Fransicuskerk te Wolvega. Naast "de Harmonie" hebben het koor  "Spirit of Joy" en gemengd koor "Vocalinde" liederen ten gehore gebracht. 

 

 

 

 

De Harmonie op pad in Maastricht

Maastricht 2019

In het weekend van 25 en 26 mei stonden er leuke dagen op het programma van "de Harmonie". Zaterdag werd er vroeg in de ochtend verzameld op het station van Meppel, om vervolgens met zijn allen de lange reis in de trein naar Maastricht te beginnen.

Primeur 'Snertconcert' heerlijk succes

Snertconcert 2019 6

Zaterdag 9 februari 2019 vond er een primeur plaats in het Linde College te Wolvega. Hier werd namelijk het allereerste 'Snertconcert' gehouden. De complete muziekvereniging was aanwezig en heeft laten horen wat het in zijn mars heeft, met in de pauze tijd voor een heerlijke kop snert. Het A-orkest stond onder leiding van Jan Wijenberg, het B-orkest o.l.v. Hildo Flierman, het Leerlingenorkest o.l.v. Marja Kremer, Marim Battuta o.l.v. Cees Leerling en het Dweilorkest 'De Lendebloazers' mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Het is prachtig om te zien dat een vereniging van jong tot oud bij elkaar komt voor muziek en gezelligheid.

 

 

Harmonie speelt op Grutsk

GrutskOp 30 juni speelde "de Harmonie" op het muziekfestival Grutsk in Leeuwarden. Dit festival ter gelegenheid van 'Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018' stond in het teken van muziek, zang en dans en "de Harmonie" heeft daar zijn bijdrage aan mogen leveren. Het A-orkest vertrok gezamenlijk met de trein naar Leeuwarden en heeft 's middags onder de brandende zon op het Mata Hariplein een super optreden gegeven. Er was veel publiek en we kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag!

De Harmonie bezoekt Lindestede met het A en Startorkest

Woensdagavond 5 juli hebben het A - en Startorkest van  "De Harmonie" een concert verzorgd in woonzorgcentrum Linde Stede van Meriant in Wolvega. Het Startorkest opende het concert met een aantal solistische optredens.  Complimenten aan de solisten. Na dit optreden werd Marja Kremer in het zonnetje gezet. Ze neemt na ruim 25 jaar afscheid als dirigent van het startorkest. Marja Bedankt !!!! Hildo Flierman zal na de zomervakantie het dirigeerstokje van Marja overnemen.

Daarna speelde het A-orkest samen met het Startorkest o.l.v. Jan Wijenberg samen enkele stukken.

Na de pauze besloot het A-orkest het concert met een aantal prachtige nummers waaronder Morricone's Melody, Soldaat van Oranje en Indiana Jones.

Harmonie beleeft topdag op jubilieum festival Schiermonnikoog.

Zaterdag 10 juni vertrok muziekvereniging “De Harmonie” met een bus vol met 70 muzikanten richting de boot naar Schiermonnikoog om daar deel te nemen aan het muziekfestival wat daar ieder jaar wordt gehouden.Na aankomst op het eiland kon iedereen eerst genieten van het mooie weer en de muziek die overal werd gehouden. Uiteraard gingen de meeste muzikanten ook kijken en luisteren bij het concert van de KMKJWF waar de dirigent van DeHarmonie, Jan Wijenberg bij speelt. Daarna was het voor het A-orkest tijd om in te spelen voor hun deelname aan het festival. Na het inspelen kon het A-orkest onder leiding van Jan Wijenberg, plaats nemen op het podium waar zij vol overgave Riverdance (Bill Whelan, arr. Johan de Meij) hebben uitgevoerd.

Concert in Harmonie daverend succes

De Stichting Bijzondere Concerten De Stellingwerven organiseerde vrijdagavond in Victoria Park in Wolvega samen met de muziekvereniging "De Harmonie" in Wolvega het 'Concert in Harmony'

'Concert in Harmony' met Jennie Lena

DSC 1601A

Stichting Bijzondere Concerten De Stellingwerven organiseerde zaterdag 23 november in Victoria Park te Wolvega samen met "de Harmonie" het jaarlijkse 'Concert in Harmony', met dit jaar als speciale gast Jennie Lena.

 "de Harmonie" stond onder leiding van Jan Wijenberg en de presentatie lag dit jaar in handen van Jacob Spoelstra. Het voorprogramma werd verzorgd door het combo "Take Five". 

Harmonie speelt op relatieconcert Univé

Unive 2019 4Woensdagavond 8 mei speelde "de Harmonie" op het relatieconcert van Univé in "de Meenthe" in Steenwijk. "de Harmonie", onder leiding van Jan Wijenberg, bracht onder meer het stuk "The Ghost Ship" ten gehore en daarnaast speelde het samen met de presentator en zanger Ken Besuijen "We'll meet again".

 

 

 

 

 

Spetterend Galaconcert met Shirma Rouse

Shirma Rouse 2018 4

Stichting Bijzondere Concerten De Stellingwerven organiseerde vrijdag 16 november 2018 in Victoria Park in Wolvega samen met "De Harmonie" het jaarlijkse 'Concert in Harmony'. Ditmaal met Shirma Rouse als gastartiest.

 

 

 

 

 

6 juni Openbaar D examen Maaike Modderman op fluit

Kom woensdag 6 juni as naar het Lindecollege. Dan kun u bij het openbaar D examen van Maaike Modderman aanwezig zijn.
Aanvang 19.15 uur. Maaike zal in verschillende muziekstukken soleren, met begeleiding van De Harmonie o.l.v.
Jan Wijenberg en met begeleiding van pianiste Petra Wielemaker.
Het beloofd een zeer leuke avond te worden met prachtige muziek. 

Moederdagconcert een warm familieconcert

Een gezellig en afwisselend concert waar alle onderdelen van "De Harmonie"
te bewonderen waren.
Het start orkest o.l.v. Marja Kremer, Marim Batutta o.l.v. Cees Leerling
en het A orkest o.l.v. Jan Wijenberg.
Trots mogen we zijn op zoveel muzikanten en zoveel jeugd.

dodenherdenking 4 mei 2017

 

Belangstellenden voor de herdenkingsplechtigheid in Wolvega verzamelden zich rond half acht bij de ingang van de algemene begraafplaats aan de ingang van de Hortensiastraat. De stille tocht leidde langs de graven van burgers en militairen. De officiële kranslegging werd verricht door wethouder Jack Jongebloed. Schoolkinderen, dit jaar van OBS De Heidepolle, zegden een gedicht op. Gelijktijdig vond er een officiële kranslegging plaats bij het Indië-monument.
De muziek werd verzorgd door muziekvereniging De Harmonie o.l.v. Marja Kremer. Wallie Hemmes speelde ‘The Last Post’ .