Archief 2008

Grandioos Gala Concert 2008

Muziekvereniging De Harmonie "in concert" met Di Gojim(Alle vertoonde foto's van het concert zijn gemaakt door Lenus van der Broek,
waarvoor onze hartelijke dank)


Nederlands meest toonaangevend klezmerorkest Di Gojim en muziekuitgeverij Gobelin bieden hafabra-orkesten de mogelijkheid hun jaarlijkse uitvoering tot een belevenis te maken. Arrangeur Sjaak van de Reijden bewerkte de mooiste Jiddische melodieën. Zijn arrangement van Bessarabyanke is een nationale en internationale hit. Dit aanbod is een unieke kans om kennis te maken met de rijke traditie van de Jiddische klezmer-muziek, waarin blaasorkesten een belangrijke rol hebben gespeeld. Al sinds 1998 concerteert Di Gojim met diverse ensembles waaronder Soli Brass en het Frysk Jeugd Orkest en werkt samen met bekende dirigenten als Jan Holtrop. Theo Brouwer en Thijs Oud. En afgelopen vrijdagavond dus met “De Harmonie” uit Wolvega.

Het programma voor de pauze nam De Harmonie voor haar rekening. Een nieuwe dirigent een nieuw programma. Jan Wijenberg startte het programma met de mars “ Adventures of the Beaume” van Harrie Janssen. Harrie Janssen schreef 'Adventures of the Beaumé' ter gelegenheid van het 50 jarige huwelijksjubileum van zijn ouders.

Sint en Piet onverwacht op bezoek bij Start- en Jeugdorkest

img_0947.jpg - 41.66 Kb

img_0916.jpg - 41.20 KbSint en Piet op bezoek bij  Start- en jeugdorkest.
Woensdag 3 december wam er onverwachts bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet in het “Lindecollege”. Terwijl de kinderen al druk aan repeteren waren, dit keer de orkesten samen, onder leiding van Jan Wijenberg, werd er plotseling nogal hard op de deur gebonsd. Tot ieders verrassing stond daar Sinterklaas met zijn hoofdpiet. Van repeteren kwam toen niet veel meer.

De lendebloazers spelen in het Abe Lenstra stadion

Op 13 november speelde Heerenveen tegen Haaglandia voor de KNVB beker. De Lendebloazers mochten op de grasmat van het stadion het Friese volkslied ten gehore brengen. Het publiek zong luid mee en het resultaat was erna. 7-0 voor HEERENVEEN !!!!!!!

Studiedag A orkest zeer geslaagd

De studiedag van het A orkest werd dit jaar in een ander jasje gestoken. Geen twee dagen repeteren maar 1 dag, maar dan wel zeer intensief onder leiding van Jan Wijenberg en daarna ontspannen.  Onder leiding van de 
voorzitter, Roelof Akkermans, kon men de volgende ochtend joggen.  

Onder leiding van de uitstekende gids,
Wallie Hemmes, werd een wandeling
gemaakt van ca 2 uur in de schitterende natuur van Bant

Een derde optie was, heerlijk uitslapen

 

"De Harmonie" laat goede indruk achter in Steenwijk

img_0003.jpg - 33.39 Kb

 Vrijdag 26 september Univé concert in Steenwijk. De Harmonie, onder leiding van Jan Wijenberg, opende het concert met Ross Roy. Ross Roy is de naam van de laat 19e eeuwse monumentale villa, waar in 1945 het "St. Peters Lutheran College" is gesticht. De villa is altijd het symbool voor de school gebleven. Je hoort de verschillende fases die de leerlingen doorlopen tijdens hun schooljaren. Een mooie altsax solo van Marja Kremer in het expressieve middendeel dat liefde, vriendschap en begrip uitdrukt,.
De oriëntale klanken, die de overgang vormen naar het slotthema, zijn symbolisch voor de diversiteit van culturen op school. Dit muziekstuk past “De Harmonie “als een jas.
Vervolgens werd Trimbeka gespeeld, een link naar Gorredijk. Jan Wijenberg loodste zijn muzikanten op schitterende wijze door deze compositie. Je hoort er de onheilspellende klanken die een verwijzing kunnen zijn naar het moerasgebied en is er vermaak tijdens de jaarlijkse markt. Het langzame middendeel, met een hele mooie alt sax solo van Heleen Stornebrink, is een ode aan de prachtige natuur.

Harmonie trakteert wandelaars op buitenconcert

 

(Fotosessie: Peter Spin) Op Woensda 4 juni trakteerde "De Harmonie" Alle wandelaars van de avondvierdaagse van Wolvega op een buitenconcertje. Het spontane idee is erg in de smaak gevallen. "De Harmonie" wil zich vaker presenteren in Wolvega en heeft daarom besloten om voor de zomervakantie op hun vaste repetitie avond buitenconcertjes te geven wanneer het weer dit toelaat. Het volgende buitenconcert zal zijn op 25 juni. Hou de website in de gaten want de plek is nog niet bekend.

Jeugd "Harmonie" beleeft heerlijk uitje naar speelstad oranje

oranjestad 2008.jpg - 51.31 Kb 

Door Vivian (jeugdcommissie) Op zaterdag 17 mei was het dan zover; het startorkest is naar Speelstad Oranje geweest! Buiten regende het, maar binnen hadden we erg veel plezier! We hebben ons vermaakt in de achtbaan, de schommelboot, het spookhuis, de bioscoop de zweefmolen en ook andere attracties zijn door ons bezocht. Na frietjes en wat drinken, hebben we een groepsfoto gemaakt. Omdat we een beetje moe werden, gebeurde er een klein ongelukje. Moniek viel waardoor haar korstje op haar knie open ging. Gelukkig is Moniek een flinke meid en na een pleister en wat drinken, kon ze al snel weer lachen.  Rond een uur of vier moesten we helaas alweer naar huis terug…
De volgende keer moeten we maar voor een heel weekend reserveren! Voor een indruk van het uitje, zie de foto's.

Lenteconcert Harmonie vol verrassingen

Lenteconcert Harmonie Wolvega vol verrassingen !

dsc_3110.jpg - 69.67 Kb

Wolvega 5 april 2008. Het lenteconcert dat de Harmonie Wolvega afgelopen zaterdagavond heeft gegeven was er één vol verrassingen. De avond begon met een optreden van het startorkest. Daarin zorgden de slagwerkers voor verrassende uitspraken tijdens het wisselen van de muziekstukken.
Hierna was het de beurt aan het jeugdorkest. Samen verzorgden ze het programma voor de pauze, het startorkest met nummers als Het limburgs volkslied (speciaal voor de nieuwe Limburgse dirigent van het A-orkest), De Blazersschool, het jeugdorkest met Heal the World en Pocahontas en deden dit vol overgave. Ze lieten zich van hun beste kant horen.

17e Jeugddag opnieuw zeer geslaagd!

 

 

 dsc_2230.jpg - 40.61 Kb

 

Wolvega 29 maart 2008 Voor de 17e keer kwamen zaterdag ongeveer 60 kinderen naar het Lindecollege voor de Jeugddag van De Harmonie Wolvega.’s Middag stonden er drie onderdelen op het programma. Bingo, knutselen (+ een spel en schminken) en muziek maken. Ook werd er volop gezongen. Onder leiding van Vivian Laarhuis hebben de kinderen het liedje Bibi Kaiman geleerd. Hier werd heel ijverig op geoefend en het was best moeilijk zo’n liedje in een vreemde taal. Ieder onderdeel duurde ongeveer 3 kwartier en daarna was er even pauze en dus tijd voor wat drinken en wat lekkers.

Harmonie bezoekt scholen

Harmonie bezoekt scholen
WOLVEGA - Afgelopen week is een delegatie van de muziekvereniging de Harmonie Wolvega op bezoek geweest bij een aantal basisscholen in de gemeente Weststellingwerf. Tijdens dit bezoek kregen de kinderen een DVD te zien waarop uitgelegd werd wat nu precies een harmonie orkest is, welke instrumenten er in een harmonie orkest bespeeld worden. Verder zagen ze hoe meneer Van Fare leert dirigeren.