Archief 2011

Jeugd sluit seizoen af met concert in Sickegaoord

img_4571a.jpg - 100.17 Kb
 

Het jeugdorkest van de Harmonie heeft zondag 10 juli een prachtig concert gegeven in Sickgaoord. Samen met Jannick enEdwin van het slagwerkensemble werd een zeer afwisselend programma gebracht met solo's van o.a. Danique, Ilse, Maartj, Moniek en Emma. Klik op onderstaande link voor een opname:
http://www.youtube.com/watch?v=h65SbTEdO0I

Jeugd naar Oranjestad

 img_4539a.jpg - 287.27 Kb
De (klein deel ) van de Jeugd van de Harmonie is afgelopen zaterdag in Oranjestad geweest. In eerste instantie was Duinezathe het doel, maar door de slechte weersomstandigheden werd besloten naar Smilde te rijden. Door andere activiteiten, voelbal, korfbal etc. kon een groot deel van de jeugd niet mee. Maar de 20 leden die wel van de partij waren hebben heerlijk genoten. Hopelijk volgend jaar met een nog grotere groep naar Duinezathe.

Uitwisseling slagwerkorkesten erg geslaagd

Afgelopen zaterdag hadden ons slagwerkorkest onder leiding van Cees Leerling en het Percussion ensemble  van de Christelijke muziekvereniging uit Hattem onder leiding van Dirk-Jan van Groningen een uitwisselingsdag.

Van 13:00 uur tot 16:00 uur is er druk gerepeteerd op een gemeesnschappelijk nummer waarvan een je bovenstaande opname op Youtube kunt vinden.

Om 17:00 uur werd een uitvoering gegeven waarbij ouders en andere familie en vrienden aanwezig waren. Het was een mooi concert waarbij de orkesten hun kwaliteiten lieten horen

Al met al een zeer geslaagde en leerzame middag die voor beide orkesten voor herhaling vatbaar is. Dus wie weet, tot binnenkort in Hattem !!!!

Triple concert

Triple concert Harmonie Wolvega, Heerenveens Muziek Corps en Fries Jeugd Harmonie Orkest
Dat de friese jeugd zich blijft ontwikkelen is wat het Fries Jeugd Harmonie Orkest graag wilde laten horen in Wolvega. Omdat een aantal leden van de Harmonie Wolvega en het Heerenveens Muziek Corps bij het FJHO spelen was dit een mooie gelegenheid voor een concert. De organisatie was in handen van Kuenstwurk, die daarbij geholpen werden door de Harmonie Wolvega.

Het spits werd afgebeten door de Harmonie Wolvega o.l.v. Jan Wijenberg met Mantua, waarna men het concert vervolgde met At the break of Gondwana. Het bijzondere hieraan was het meespelen van een viertal jeugdige slagwerkers uit de eigen opleidingsgroep. Ze zijn in positieve zin opgevallen, een vermelding waard. Het optreden van De Harmonie werd afgesloten een pasadoble met hierin een trompetsolo van Wallie Hemmes.

Na een korte pauze was het de beurt aan het Heerenveens Muziek Corps o.l.v. Henk Oenema. Zij gingen met hun werken de wereld rond! Ze begonnen in Zweden met Vid Frösö Kyrka, vervolgens gingen ze via

Harmonie krijgt geschenk voor aanschaf slagwerkvervoer

OLDEHOLTPADE – De voorzitter van de sponsorcommissie van de
Commerciële Club Weststellingwerf (CCW), Eerde de Vries, 
reikte afgelopen vrijdagmiddag op het sportterrein van SCO € 3000,-
uit aan drie maatschappelijke projecten. De korfbalvereniging SCO in
Oldeholtpade ontvangt € 1000,- voor de verbouw van de
kleedaccommodatie, de muziekvereniging De Harmonie Wolvega €
1000,- voor de aanschaf van een aanhangwagen voor het vervoer van
muziekinstrumenten en de initiatiefgroep bevordering roeisport in
Weststellingwerf ook € 1000,- voor een botenberging.

Jaarlijks wordt 10% van de contributie van de leden van CCW
besteed aan geldelijke ondersteuning van initiatieven met een
maatschappelijke of culturele doelstelling in Weststellingwerf.
Verzoeken met toelichting en begroting daartoe moeten jaarlijks
vóór 1 december worden ingediend bij het
bestuur van CCW, Postbus 272, 8470 AG Wolvega.

Op de foto v.l.n.r. Eerde de Vries, (CCW), Evert Frieswijk
(voorzitter SCO), Piet Vissia (penningmeester De Harmonie)
en Berend Brummelman (roeivereniging). (Foto: Lenus van
der Broek).

 

 Foto: Lenus van den Broek, Penningmeester Piet Fissia
 neemt namens "De Harmonie" het geschenk in ontvangst

 

 

Boer zoekt vrouw thema 20ste jeugddag

dsc_0036.jpg - 96.94 Kb Met in het achterhoofd het populaire tv programma ‘Boer zoekt vrouw’ heeft de jeugdcommissie dit jaar gekozen voor gelijknamig thema op de jaarlijkse jeugddag van de Harmonie Wolvega. Aan deze dag deden ongeveer 45 kinderen mee, waaronder leden van het jeugdorkest, slagwerkensemble, de blazerklas en de starters van verschillende scholen uit Wolvega en omstreken. Deze kinderen sloten afgelopen zaterdag een serie proeflessen af. 

De middag stond in het teken van spel en plezier. Er was een boerengolf, er werden klompen versierd, bingo gespeeld en verschillende spellen gedaan. Natuurlijk werd er ook muziek gemaakt.

’s Avonds zat de zaal vol met trotse ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s.
Er bleek wat kinderen na een korte tijd een prestatie neer kunnen zetten en
wat een plezier er aan wodt beleefd. De beginnergroep liet stukjes horen, de blazersklas is al weer een stukje verder en liet dat ook horen.

Natuurlijk ook het grote jeugdorkest kwam aan bod en dan niet te vergeten de slagwerkers. Een aantal solo stukken en als ensemble.

Een vermelding waard is het solostuk op trompet wat bij het jeugdorkest
gespeeld werd door Emma Corts.

Als gezamenlijk slot kon natuurlijk het voor de Harmonie beroemde Fiesta niet ontbreken.

 dsc_0057.jpg - 129.13 Kb

 dsc_0059.jpg - 85.80 Kb

(Foto's Lenus van der Broek).


 

Impressie studieweekend / optreden Lendebloazers

Onze lendebloazers hebben het weekend van 14, 15 en 16 januari op Ameland doorgebracht.

Zij hadden op zaterdag 15 januari een optreden in het plaatsje Hollum en hebben daarom
besloten om er gelijk een studieweekend op Ameland aan vast te knopen.

Huisjes genoeg in het winterseizoen, mooi weer, heel veel enthousiaste reacties van de Amelanders, daardoor hebben onze Lendebloazers een prachtig eekend beleefd, veel gespeeld, gestudeerd en een mooi optreden kunnen verzorgen

Klik op onderstaande linkje om meer te bekijken.

http://www.youtube.com/watch?v=7Krh14Zbh-M

 

Hartverwarmend Valentijnsconcert

 dsc_1685.jpg - 115.79 Kb


Een kleine 250 bezoekers hebben afgelopen zondagmiddag in het Linde Collega te Wolvega hun harten kunnen verwarmen bij het Valentijnsconcert van De Harmonie Wolvega. Het concert werd geopend door het A-orkest en het jeugdblazersensemble met het stuk Kartoon Kaleidoscope onder leiding van Jan Wijenberg. Hierin kwamen een aantal bekende cartoons tot leven. Daarna was het de beurt aan het slagwerkensemble onder leiding van Cees Leerling. Een groep jeugdige slagwerkers die voor het eerst een optreden verzorgde. Dus een spannende gebeurtenis. Maar daar was voor het publiek niets van te merken. Ze sloegen de sterren van de hemel met werken als Mission Impossible en Merissa Merenque. Tijdens de wisselingen werden de mensen getrakteerd op liefdesgedichten, voorgedragen door Zoë Spin. Helemaal in de stijl van Valentijn.
Als laatste voor de pauze kwam het jeugdblazersensemble onder leiding van Marja Kremer aan de beurt, met het stuk De Rattenvanger van Hamelen. Het bijzondere aan dit stuk was dat het uitgevoerd werd met verteller en toneelspel. Een aantal jongste blazers was uitgerust als ratevanger, burgemeester en ratten. Een bijzondere en knappe combinatie van muziek, toneel en verhaal.

Scholenactie 2011 weer gestart

 dsc_3187.jpg - 123.85 Kb
   Ian van der Molen op waldhoorn, foto Lenus van der Broek
Donderdag  6 januari 2011 is “de Harmonie” gestart met hun jaarlijkse scholenactie. 

Dit jaar werden scholen in Oldeholtpade, Nijeholtpade, Oldeholtwolde, Wolvega en Munnekeburen bezocht. Een groep enthousiaste muzikanten bezoeken de scholen, geven uitleg over de instrumenten en ook mogen de kinderen zelf de instrumenten uitproberen. Doelstelling van “De Harmonie” is om kinderen kennis te laten maken met muziek.  Ook ouderen kunnen kennis maken mt muziek.